Project

General

Profile

Bug #607

Philips Hue stopped working, gives error

Added by wwolkers about 3 years ago. Updated over 2 years ago.

Status:
Closed
Priority:
Normal
Assignee:
-
Category:
DomotiGa3
Target version:
Start date:
06/01/2016
Due date:
% Done:

100%

Estimated time:
Resolution:
Fixed

Description

From the logs:

2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] * Start Plugin: Philips Hue Version: 0.01 *
2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] [Settings] id: 1
2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] [Settings] enabled: -1
2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] [Settings] username: 19e6fc2318525b72616d4de34665c3
2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] [Settings] polltime: 10
2016/06/01 13:53:23 [PhilipsHue] [Settings] debug: -1
2016/06/01 13:53:28 [PhilipsHue] Philips Hue brige found with ipadress: 192.168.16.20
2016/06/01 13:53:28 [PhilipsHue] Received GET JSON: '{"name": "Philips hue","zigbeechannel": 20,"bridgeid": "001788FFFE12C596","mac": "00:17:88:12:c5:96","dhcp"
: true,"ipaddress": "192.168.16.20","netmask": "255.255.255.0","gateway": "192.168.16.1","proxyaddress": "none","proxyport": 0,"UTC": "2016-06-01T11:53:11","localtime": "2016-06-01T13:53:11","timezone": "Europe/Amsterdam","modelid": "BSB001","swversion": "01033370","apiversion": "1.13.0","swupdate":{"updatestate": 0,"checkforupdate": false,"devicetypes": { "bridge": false, "lights": [], "sensors":
[]},"url": "","text": "","notify": false},"linkbutton": false,"portalservices":
true,"portalconnection": "connected","portalstate":{"signedon": true,"incoming"
: true,"outgoing": true,"communication": "disconnected"},"factorynew": false,"replacesbridgeid": null,"backup":{"status": "idle","errorcode": 0},"whitelist":{"NyJpC0e27gbQAT7z":{"last use date": "2016-05-31T22:03:46","create date": "2014-12-17T23:36:04","name": "Hue#iPhone Wouter"},"19e6fc2318525b72616d4de34665c3":{"last use date": "2016-06-01T11:53:11","create date": "2014-12-18T08:19:06","name": "DomotiGa"},"xuandeveloper":{"last use date": "2015-01-10T10:39:36","create date": "2015-1-08T19:13:13","name": "Xuan Developer"},"R151taFMq8oI7eEC6d52Qfqc0dczRrfrw0vW0Ahv":{"last use date": "2016-05-24T20:19:06","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue #iPhone Wouter"},"qrq2FkLmMDapRb497xkn9It2j-im6RJMBqB2u3OC":{"last use date": "2016-05-17T17:49:01","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue 2#iPhone Wouter"}}}'
2016/06/01 13:53:28 [PhilipsHue] ERROR: Getting JSON data '{"name": "Philips hue","zigbeechannel": 20,"bridgeid": "001788FFFE12C596","mac": "00:17:88:12:c5:96","dhcp": true,"ipaddress": "192.168.16.20","netmask": "255.255.255.0","gateway": "192.168.16.1","proxyaddress": "none","proxyport": 0,"UTC": "2016-06-01T11:53:11","localtime": "2016-06-01T13:53:11","timezone": "Europe/Amsterdam","modelid": "BSB001","swversion": "01033370","apiversion": "1.13.0","swupdate":{"updatestate": 0,"checkforupdate": false,"devicetypes": { "bridge": false, "lights": [], "sensors": []},"url": "","text": "","notify": false},"linkbutton": false,"portalservices": true,"portalconnection": "connected","portalstate":{"signedon": true,"incoming": true,"outgoing": true,"communication": "disconnected"},"factorynew": false,"replacesbridgeid": null,"backup":{"status": "idle","errorcode": 0},"whitelist":{"NyJpC0e27gbQAT7z":{"last use date": "2016-05-31T22:03:46","create date": "2014-12-17T23:36:04","name": "Hue#iPhone Wouter"},"19e6fc2318525b72616d4de34665c3":{"last use date": "2016-06-01T11:53:11","create date": "2014-12-18T08:19:06","name": "DomotiGa"},"xuandeveloper":{"last use date": "2015-01-10T10:39:36","create date": "2015-01-08T19:13:13","name": "Xuan Developer"},"R151taFMq8oI7eEC6d52Qfqc0dczRrfrw0vW0Ahv":{"last use date": "2016-05-24T20:19:06","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue 2#iPhone Wouter"},"qrq2FkLmMDapRb497xkn9It2j-im6RJMBqB2u3OC":{"last use date": "2016-05-27T17:49:01","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue 2#iPhone Wouter"}}}'

Hue_bug604.patch.txt (649 Bytes) Hue_bug604.patch.txt degerrit, 10/13/2016 01:33 AM

History

#1 Updated by wwolkers about 3 years ago

  • Assignee deleted (Alexie)

#2 Updated by wwolkers almost 3 years ago

And the actual error:

2016/06/01 13:53:28 [PhilipsHue] ERROR: Getting JSON data '{"name": "Philips hue","zigbeechannel": 20,"bridgeid": "001788FFFE12C596","mac": "00:17:88:12:c5:96","dhcp": true,"ipaddress": "192.168.16.20","netmask": "255.255.255.0","gateway": "192.168.16.1","proxyaddress": "none","proxyport": 0,"UTC": "2016-06-01T11:53:11","localtime": "2016-06-01T13:53:11","timezone": "Europe/Amsterdam","modelid": "BSB001","swversion": "01033370","apiversion": "1.13.0","swupdate":{"updatestate": 0,"checkforupdate": false,"devicetypes": { "bridge": false, "lights": [], "sensors": []},"url": "","text": "","notify": false},"linkbutton": false,"portalservices": true,"portalconnection": "connected","portalstate":{"signedon": true,"incoming": true,"outgoing": true,"communication": "disconnected"},"factorynew": false,"replacesbridgeid": null,"backup":{"status": "idle","errorcode": 0},"whitelist":{"NyJpC0e27gbQAT7z":{"last use date": "2016-05-31T22:03:46","create date": "2014-12-17T23:36:04","name": "Hue#iPhone Wouter"},"19e6fc2318525b72616d4de34665c3":{"last use date": "2016-06-01T11:53:11","create date": "2014-12-18T08:19:06","name": "DomotiGa"},"xuandeveloper":{"last use date": "2015-01-10T10:39:36","create date": "2015-01-08T19:13:13","name": "Xuan Developer"},"R151taFMq8oI7eEC6d52Qfqc0dczRrfrw0vW0Ahv":{"last use date": "2016-05-24T20:19:06","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue 2#iPhone Wouter"},"qrq2FkLmMDapRb497xkn9It2j-im6RJMBqB2u3OC":{"last use date": "2016-05-27T17:49:01","create date": "2016-05-24T20:10:44","name": "Hue 2#iPhone Wouter"}}}'

#3 Updated by Alexie almost 3 years ago

json output look valid? ;)

#4 Updated by Alexie almost 3 years ago

Do you have one which works fine? So a 'Received GET JSON:' without an error?

#5 Updated by wwolkers almost 3 years ago

No further log entries after the error, not even after running for a month.
if I restart the plugin I get the same error again

#6 Updated by degerrit over 2 years ago

I also started receiving this error after an upgrade from V1.0.023 to V1.0.024:

2016/09/17 20:57:48 [PhilipsHue] ERROR: Getting JSON data '{"name":"Philips hue","zigbeechannel":11,"bridgeid":"001788FFFE162082","mac":"00:17:88:16:20:82","dhcp":tr
ue,"ipaddress":"192.168.1.247","netmask":"255.255.255.0","gateway":"192.168.1.1","proxyaddress":"none","proxyport":0,"UTC":"2016-09-17T18:57:49","localtime":"2016-09-17T20:57:49","timezone":"CET","modelid":"BSB001","swversion":"01033978","apiversion":"1.14.0","swupdate":{"updatestate":0,"checkforupdate":false,"devicetypes":{"bridge":false,"lights":[],"sensors":[]},"url":"","text":"","notify":false},"linkbutton":false,"portalservices":true,"portalconnection":"connected","portalstate":{"signedon":true,"incoming":true,"outgoing":true,"communication":"disconnected"},"factorynew":false,"replacesbridgeid":null,"backup":{"status":"idle","errorcode":0},"whitelist":{"000000004a70096bffffffffdad18e66":{"last use date":"2015-10-09T10:30:32","create date":"2014-08-08T14:36:11","name":"Hue#Asus Nexus 7"},"94c24a0bc4fb8d342f0db892a5d39b4a":{"last use date":"2014-08-22T10:24:16","create date":"2014-08-08T14:44:49","name":"LampShade"},"35182074213a93af22098e9c1e30f917":{"last use date":"2016-09-17T18:57:49","create date":"2014-08-08T19:46:25","name":"Domotiga-bash"},"c75656bf23ee2767e115c55e38bc9921":{"last use date":"2014-09-17T19:48:40","create date":"2014-08-08T20:04:31","name":"PC"},"598ffc5e96322da15aabd092eb0637b1":{"last use date":"2014-08-08T21:47:43","create date":"2014-08-08T21:46:47","name":"f.lux"},"81e9ac26ff6f9161a0e2b10eef7630dd":{"last use date":"2014-08-10T23:24:02","create date":"2014-08-10T19:57:06","name":"xbmc-player"},"CSezBqbyj0ZxiWch":{"last use date":"2015-04-11T14:31:39","create date":"2014-08-22T10:20:51","name":"Huemanic"},"87vVwsAtv5Nq3Frz":{"last use date":"2015-06-27T08:57:35","create date":"2014-12-20T09:34:11","name":"MyFirstHue"},"00000000230907d6fffffffff58561ce":{"last use date":"2016-08-14T21:44:50","create date":"2015-01-02T12:04:41","name":"Hue#Motorola XT1068"},"R6GmmoKnCADScXsi":{"last use date":"2015-10-31T19:13:19","create date":"2015-03-28T18:55:10","name":"Huemanic"},"ffffffff99483918ffffffffdad18e66":{"last use date":"2016-04-03T15:37:34","create date":"2015-07-30T21:35:17","name":"Hue#Asus Nexus 7"},"huetrohuetro":{"last use date":"2016-09-12T21:58:21","create date":"2015-08-02T11:44:33","name":"Huetro (Windows Phone)"},"12TzQNsFmW9BoCMr":{"last use date":"2016-04-03T16:22:34","create date":"2015-08-08T07:26:22","name":"Huemanic"},"b78475613d866072dc1ebba2f7f871b":{"last use date":"2015-08-08T08:48:42","create date":"2015-08-08T08:22:16","name":"Huedini"},"wEl3ohvL0b5AbzUV":{"last use date":"2016-02-15T10:52:34","create date":"2015-08-13T09:24:18","name":"MyFirstHue"},"2c5339464bda9441d11f5922cd2393f":{"last use date":"2016-09-13T19:43:22","create date":"2016-03-04T20:01:32","name":"Huetro#Windows.Desktop"},"fvU8qjv3NrJbf7NLOiBWRJeIPDVZZvWr799UCu-a":{"last use date":"2016-07-23T23:27:14","create date":"2016-07-23T23:13:01","name":"huelabs-user"},"qZUItAs3inANT-8d9lkwb1DfBbo0y0QwsUshfw9g":{"last use date":"2016-09-17T12:13:07","create date":"2016-09-12T21:47:42","name":"Huetro#Huetro(WP)"}}}'

Also can't find any successful "JSON" entries before this date (probably because debug was turned off?)

#7 Updated by degerrit over 2 years ago

IANAP (I am not a programmer) - but poking around, this little patch fixes it for me.
Didn't check/test the client code, guess it's the same.

#8 Updated by Alexie over 2 years ago

  • Status changed from New to In Progress
  • % Done changed from 0 to 100
  • Resolution set to Fixed

Thanks for reporting it, the fix should be in the BETA already.

#9 Updated by Alexie over 2 years ago

  • Status changed from In Progress to Closed

It is fixed in the MASTER also, closing this ticket.

Also available in: Atom PDF