Passende verzekering voor elke bedrijfsauto

 Passende verzekering voor elke bedrijfsauto

Niemand wil te maken krijgen met een auto-ongeluk. Toch kan het eenieder overkomen. Beland jij in zo’n buitengewoon vervelende situatie? Dan wil je vanzelfsprekend niet dat je je ook nog zorgen moet maken over de financiën. Gelukkig kun jij je tegen dit soort vervelende situaties verzekeren. Het aanbod bestelautoverzekeringen is groot. Hierdoor is het mogelijk om voor elke bedrijfsauto een passende autoverzekering te vinden. Hoe uitgebreid ga jij jou bedrijfsauto verzekeren?

Wettelijk verplicht gestelde WA dekking afsluiten

Als ondernemer zijnde ben je vrij om een passende autoverzekering af te sluiten. Jij kunt jouw bedrijfsauto zo uitgebreid verzekeren als je zelf wilt. Wel is er een minimale dekking verplicht. Het betreft de WA dekking. Met deze dekking ben je verzekerd in het geval van schade aan derden. Het gaat dan om schade die jij met jouw bedrijfsauto aan een andere auto hebt aangericht. Elke bedrijfsauto moet een WA dekking hebben. Deze verzekeringsplicht vind je terug in de wet. Je zult in het dekkingsoverzicht ook zien dat elke dekking ook een WA dekking omvat. Je kunt verder gewoon een zakelijke autoverzekering afsluiten die past bij jouw bedrijfsauto. Enkel het afsluiten van de WA dekking is verplicht gesteld.

Aanvullende dekkingsmogelijkheden voor bedrijfsauto’s

Heb jij net een nieuwe bedrijfsauto aangeschaft? Dan is de kans groot dat je een WA dekking niet voldoende vindt. Bij een eventueel ongeluk zouden de kosten hoog op kunnen lopen als je enkel deze basisdekking hebt. Heb je inderdaad een nieuwe bedrijfsauto? Dan is het doorgaans verstandig om deze wat uitgebreider te verzekeren. Kies bijvoorbeeld voor een bedrijfsautoverzekering met de WA beperkte casco dekking. Met deze dekking ben je onder andere verzekerd in het geval van brand, diefstal of storm. Wil jij ook verzekerd zijn als je met jouw auto te water raakt? En vind je een dekking waarin vandalisme inbegrepen is ook belangrijk? Dan is de WA dekking met volledige casco een goede keuze. Er zijn dekkingsmogelijkheden te over voor jouw bedrijfsauto.

Waarom een goede verzekering belangrijk is

Het belang van een goede verzekering voor bedrijfsauto’s wordt nog weleens onderschat. Men denkt dat een ongeluk hem of haar toch niet overkomt. Deze opvatting is niet terecht. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Eenieder kan te maken krijgen met een ongeluk, ook als je zelf wel goed rijdt. Bovendien kun je te maken krijgen met overige externe factoren zoals storm of vandalisme. Verzeker jij je niet tegen dit soort situaties? Vind je aanvullende dekkingen overbodig? Dan kunnen de kosten bij een ongeluk hoog oplopen. Sluit dus altijd een goede verzekering voor je bedrijfsauto af.

onlino

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.