Tips voor een geslaagde barbecue met een SMART BBQ

 Tips voor een geslaagde barbecue met een SMART BBQ

 Barbecueën is allang niet meer iets dat we alleen in de zomer doen. Tegenwoordig bereiden we het hele jaar door kippetjes, pulled pork of brisket op de barbecue. Niet alleen lekker, maar ook nog eens gezellig! De ideale activiteit als je vrienden of familie over de vloer hebt. Maar dan moet alles natuurlijk wel soepel verlopen. Daarom geven wij je handige tips, zodat je zeker weet dat jouw barbecue een succes wordt. 

Wat is een slimme BBQ?

Een slimme BBQ is een barbecue die via de vleesthermometer compatibel is met een BBQ-app op je smartphone of tablet. Afhankelijk van de verschillende apps kun je het braadproces van het vlees in de barbecue op afstand volgen en krijg je een melding wanneer het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt. Zo ligt het vlees geen minuut langer op je slimme BBQ dan nodig.

Een Smart Grill is een grill die gebruik maakt van app-verbonden technologie waarmee je de voedsel temperaturen kunt controleren, waarschuwingen kunt krijgen en de grill kunt bedienen (niet elke smart grill heeft deze mogelijkheid).

Denk na over de hoeveelheid op een SMART BBQ

Als je gasten uitnodigt om te komen eten, moet je er natuurlijk niet aan denken dat je te weinig eten hebt ingeslagen. Maak daarom van tevoren een goede inschatting. Denk daarbij niet alleen aan vlees, maar ook aan de side dishes. Barbecueën neemt nou eenmaal iets meer tijd in beslag. Daarom is het fijn als je gasten in de tussentijd alvast hun maag kunnen vullen met salades, brood of andere kleine hapjes. Tip: koop alles in één keer in bij een supermarkt of horeca groothandel online. Zo voorkom je dat je naar meerdere winkels hoeft en het scheelt je bovendien een hoop gesjouw! 

Hoe werkt Weber’s Smart Grill?

De controller op de Weber Smart Grills is dezelfde technologie als de Weber Connect Smart Grilling Hub. Het maakt verbinding met uw WiFi-thuisnetwerk of kan via Bluetooth gekoppeld worden aan uw mobiele telefoon (iOS of Android) of tablet.

Weber’s Smart Grills lezen de omgevingstemperatuur van de grill af en geven deze door aan de app op uw apparaat of het scherm op de grillplank. De grill heeft een omgevings sonde ingebouwd op het niveau van het rooster. Deze bevindt zich centraal aan de achterkant van de grill.

De controller heeft twee poorten voor voedingssondes om de interne temperaturen van voedsel op de grill te controleren. Je kunt temperatuur waarschuwingen instellen en stap-voor-stap recepten volgen in de Weber Connect app. De app zal je ook vertellen wat het brandstofniveau van de grill is (alleen LP model).

Investeer in goed eten

Bij een barbecue draait alles natuurlijk om het eten dat je hierop bereidt. Zorg daarom dat je ingrediënten inslaat van goede kwaliteit. Ga je vis bereiden? Laat je dan adviseren door de visboer voor een smaakvol stukje vis. Toch liever een kwalitatief stuk vlees inslaan? Koop dan vlees van goede kwaliteit in bij de vlees groothandel of laat het vlees bijvoorbeeld van tevoren alvast marineren door de slager. 

onlino

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.