Hoe maak je je huis zo snel mogelijk kindvriendelijk?

 Hoe maak je je huis zo snel mogelijk kindvriendelijk?

Baby onderweg? Dan wil je je kindje vast zoveel mogelijk veiligheid in en om huis kunnen geven. En snel ook! Geen nood: met deze praktische tips tover je je woning razendsnel om tot een baby- en kindvriendelijk huis.

Klusjes uitbesteden

Ook met een kleintje op komst moeten de reguliere onderhoudsklusjes geklaard worden. Dakgoten schoonmaken, cv-ketel onderhoud, schoorsteenvegen. Wil je hier allemaal geen omkijken naar hebben? Abonneer je dan op slimme woondiensten voor meer veiligheid in en om huis. Voor een vast bedrag per maand worden al deze klusjes dan professioneel voor je geklaard.

Tips voor een babyproof woning

Met een paar kleine aanpassingen aan je huis kan je baby de omgeving veilig ontdekken. Elke woonruimte komt weer met andere uitdagingen en mogelijke gevaren. Dit zijn een paar voorzorgsmaatregelen die je alvast kunt nemen.

Algemene tips

●      Zorg dat alle stopcontacten die lager dan 150 cm vanaf de vloer hangen goed beveiligd zijn. Plaats stopcontactbeschermers of afdekplaatjes.

●      Haal een gifwijzer in huis; je weet dan precies wat je wel en niet moet doen als je kindje iets giftigs heeft ingeslikt.

●      Leg een EHBO-wijzer binnen handbereik zodat je weet wat je moet doen als je baby iets overkomt.

●      Check of de planten die je thuis hebt staan niet giftig zijn voor je kindje. Je baby kan zomaar een blad in zijn mond stoppen.

●      Voorzie alle deuren van deur- en scharnierblokkeerders.

●      Plaats antislip-bekleding onder alle vloerkleden en trapbekleding in huis. Leg ook een antislip-matje in je douche en/of bad.

Woonkamer

●      Voorzie meubels met scherpe hoeken van hoekbeschermers.

●      Check of al het speelgoed dat in de box en de woonkamer ligt veilig is en geen kleine onderdelen bevat die je kind er makkelijk af kan trekken.

●      Hang in de box geen speelgoed op aan touwtjes. Hier kan je baby verstrikt in raken.

Hal

●      Hou de trap altijd vrij van speelgoed en andere losslingerende spullen. Anders kun je erover struikelen wanneer je je kindje naar boven of beneden brengt.

●      Plaats een traphekje dat minstens 75 cm hoog is en bevestig het met schroeven.

Babykamer

●      Zorg dat de meubels goed aan de wand bevestigd zijn.

●      Plaats de meubels niet te dicht bij de ramen zodat je kindje niet op een meubel kan klimmen en per ongeluk uit het raam kan vallen.

●      Plaats geen losstaande voorwerpen in de babykamer zoals planten, vazen, lampen en tafeltjes.

●      Voorzie alle lades van een kinderslot.

●      Hang een rookmelder en CO-melder op.

onlino

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.