Zo log je in bij de SVB

 Zo log je in bij de SVB

De SVB staat voor Sociale Verzekeringsbank. De SVB regelt de sociale verzekeringen zoals kinderbijslag en je AOW. De SVB houd zich heel erg bezig met de beste service. Zo word je altijd goed geholpen. Verder wordt er goed gekeken dat alles op een eerlijke en veilige manier gaat. Door in te loggen kun je gemakkelijk bij belangrijke documenten. Wil je graag inloggen maar weet je niet hoe? Hieronder lees je precies hoe je inlogt bij de SVB.

Inloggen via de DigiD app

Als je naar de pagina van SVB gaat dan zie je rechts bovenin de optie ‘inloggen’. Als je hierop klikt krijg je twee opties om in te loggen. Wil je inloggen met je DigiD? Klik dan op ‘Log in met DigiD’. Vervolgens krijg je drie opties, namelijk inloggen met de app, inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord of inloggen met identiteitskaart. Ga je voor de eerste optie via de app? Open dan de app, je ziet nu vier letters staan. Deze cijfers moet je op de site van SVB invullen. Vervolgens krijg je een QR code in beeld, deze kun je in de app scannen. Als het scannen gelukt is moet je alleen nog je wachtwoord invullen en je bent ingelogd! 

Inloggen met je DigiD

Wil je liever niet inloggen via de app? Dan kun je ook gemakkelijk voor optie twee gaan waarbij je alleen maar je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Dan heb je als laatst optie drie door in te loggen met je ID kaart. Dit kan gemakkelijk met een NFC-lezer of een kaartlezer. 

Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel

Als je in een ander Europees land woont dan kun je ook inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Dit kan heel erg gemakkelijk met je BSN ook wel je Burgerservicenummer. 

Veelgestelde vragen

Wat is SVB?

SVB staat voor Sociale Verzekeringsbank. SVB is een verzekeringsbank die je tot in de puntjes helpt met je sociale verzekeringen zoals je AOW en kinderbijslag

Wat is een sociale verzekering?

Voorbeelden die onder een sociale verzekering vallen zijn pensioen, arbeidsongeschiktheid, overlijden en werkloosheid. 

Redactie

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.