Hoe zet je Google Maps Embed op je eigen website?

 Hoe zet je Google Maps Embed op je eigen website?

Voor je klanten is het belangrijk dat ze weten waar je locatie zich bevindt. De meest gebruikte manier van navigeren in Nederland is Google Maps. Met Google Maps kan je eenvoudig navigeren door Nederland. Zo kan je ook via Google Maps aangeven waar je bedrijf zich bevindt. Het is mogelijk om een klein stukje van de Google Maps kaart op je website te zetten. Maar hoe zet je Google Maps Embed op je eigen website?

De kaart kopiëren

Voordat je de kaart op je website kan zetten is het belangrijk om het juiste stukje kaart te kopiëren. Je opent hiervoor eerst Google Maps. Voer hier je eigen adres in en druk op enter. Je kan hierbij klikken op delen. Je krijgt nu verschillende opties om het adres te delen. Hierbij klik je op een kaart insluiten. Je krijgt nu een mooi stukje ingesloten kaart met jouw adres en vestiging erop. Bovenaan zie je een stukje HTML code. Je ziet hierbij ook staan Google Maps Embed. Klik hierbij op HTML kopiëren om de link te kopiëren.

Embed code op je website zetten

Als je website in een CMS systeem gebouwd is, dan kan je hierop inloggen en naar de contact pagina gaan. Vaak kan je op de pagina bovenaan ergens klikken op HTML of het is zelfs mogelijk om in de gewone tekst versie HTML codes te plakken. Dit ligt een beetje aan het type CMS systeem dat je website bezit. Plak de HTML code in ieder geval op de plek van de pagina waar je de kaart graag wilt hebben. Klik nu op publiceren of opslaan en als het goed is zie je de kaart nu op je website staan.

Google Maps kaart op je WordPress pagina zetten

Is jouw website gebouwd in WordPress? Dan kan je ook eenvoudig een Google Maps kaart erop zetten. Hiervoor heb je uiteraard de Embed code nodig die je zojuist gekopieerd hebt. Ga nu naar de pagina waarop je hem wilt plaatsen. Bovenaan zie je visueel en tekst staan. Klik op tekst en je kan nu HTML codes in je tekst plaatsen. Plak de code op de plek waar je de kaart wilt hebben en klik op publiceren. De Google Maps kaart staat nu op je pagina.

Melissa

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.