Zo bereid je je goed voor op vakantie

 Zo bereid je je goed voor op vakantie

Wanneer je een paar dagen of misschien wel een paar weken op vakantie gaat, is dat een goed vooruitzicht. Toch moet je op een aantal dingen letten als je weg bent van huis. Zo moet je jouw woning veilig achterlaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je terug bent van de vakantie. Hieronder geven wij jou een aantal handige tips om jou goed voor te bereiden op de vakantie.

1 Vraag de buren

Inbrekers hebben een aantal trucjes bedacht om te checken of jij thuis bent. Zo kunnen ze een takje bij jouw auto leggen, of ze zien dat de post na een aantal dagen nog uit de brievenbus hangt. Wanneer de inbrekers dit opmerken, weten ze dat de kust veilig is en slaan ze toe. Je kunt aan de buren vragen of zij jouw huis in de gaten willen houden, door bijvoorbeeld dagelijks even de post te controleren.

2 Goed slot in de deur

Als jouw deur is voorzien van een goed slot, maken inbrekers minder schijn van kans. Een slot met een SKG-keurmerk voorkomt de meeste inbraakmethodes. Als je een schuifdeur hebt, kun je een latje op de rails leggen tussen het kozijn en de schuifdeur. Zo kunnen de inbrekers de schuifdeur niet openen vanaf de buitenkant. Bovendien is het belangrijk om alle ramen dicht te doen; dus ook dat kleine wc-raampje. Ook niet geheel onbelangrijk is om jouw meubels te verzekeren. Jouw inboedel verzekeren kan al heel eenvoudig.

3 Zorg voor voldoende licht

Inbrekers slaan het liefste toe in de avond of in de nacht, wanneer het donker is. Zorg er dus voor dat je een lampje laat branden wanneer jij op vakantie gaat. Je kunt er ook voor kiezen om een lamp met een bewegingssensor te activeren, of een lamp met een timer. Je kunt instellen op welke tijden de lichten aan- en uitgaan. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Ook kun je de buren vragen om steeds een andere lamp aan te zetten.

4 Controleer je verzekeringen

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarvoor wil je goed verzekerd zijn. Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig om de dekkingen van je verzekeringen te checken. Denk aan een reisverzekering waar de medische kosten gedekt worden en dat jouw kostbare spullen verzekerd zijn. Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten die ook de schade dekt in het buitenland. Je kunt jouw auto direct verzekeren zodat jij met een gerust hart op vakantie kan.

5 Maak een kopie van jouw paspoort

Het paspoort is een van de belangrijkste items dat je niet mag vergeten wanneer je op reis gaat. Het is daarom aan te raden om voor de zekerheid een kopie van jouw paspoort bij je te hebben. Ook al is het niet een officieel document, zo’n kopie kan jou alsnog helpen bij het aanvragen van een noodpaspoort.

onlino

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.