3 redenen waarom millennials minder geld op hun rekening hebben

 3 redenen waarom millennials minder geld op hun rekening hebben

De huidige generatie gaat, zoals je wellicht wel hebt gezien of zelf merkt, anders om dan geld dan de generaties die hun voorgingen. Niet alleen gaan ze anders om met het sparen van geld, ze geven het geld anders uit en investeren in andere projecten dan andere generaties hebben gedaan. Dit heeft een aantal logische redenen. Zo is het sparen bij de bank absoluut niet meer rendabel en werken de millennials minder vaak voor een langere periode bij een bedrijf. Het is niet per se dat millennials ook daadwerkelijk minder geld hebben, ze hebben in ieder geval wel een stuk minder geld op hun rekening staan.

Millennials geven graag geld uit

De groep tussen 26 en 41 jaar heeft een heel ander uitgavenpatroon dan de generaties voor hen. Waar de ouders van de millennials geleerd hebben om ieder dubbeltje om te draaien, zuinig aan te doen en hun leven lang te sparen, is dit voor de millennials heel anders. Wij geven meer geld uit dan ooit, zijn bereid grotere risico’s te nemen met ons geld en er is sprake van massaconsumptie. Er is vooral een groot verschil te zien in de soorten uitgaven. Waar babyboomers en traditionalisten maar 12,8% tot 13.5% van hun geld in een jaar uitgaf aan restaurants is dat bij millennials 23,8%. De millennials genieten meer van de luxe die ze zich kunnen veroorloven en zijn meer bezig met het hier en nu dan met de toekomst. Ook geven de millennials een stuk minder geld uit aan zaken als meubels. Het genieten van luxe verplaatst steeds meer naar buiten de deur en in ervaringen in plaats van in materialisme.

Millennials maken andere investeringen

Het is niet alleen een feit dat millennials meer geld uitgeven dan andere generaties, ze maken ook heel andere investeringen. De babyboomers zijn altijd bezig geweest met het creëren van een vast inkomen, een goede buffer en ervoor zorgen dat er altijd genoeg geld achter de hand is. Ze zijn daarom sneller geneigd om te investeringen in stabiele aandelen met een vast rendement. Bij de millennials zien we daar ook hele andere waarden terugkomen. Doordat de millennials meer bezig zijn met het heden en minder met de toekomst zijn ze op het gebied van investeringen ook geneigd om grotere risico’s te nemen. Veel millennials hebben een eigen onderneming of werken naast hun vaste baan ook nog als freelancer om zo meer vrijheid te creëren. Naast een aantal vaste beleggingen zijn er ook veel millennials die investeren in crypto en bijvoorbeeld de altcoin eth kopen. Cryptocurrency zoals Ethereum zijn digitale munteenheden die niet beheerd wordt door een bank of overheid. Je koopt de cryptocurrency met fysiek geld op een betrouwbaar platform zoals Anycoindirect, met het geld in je wallet kun je vervolgens cryptomunten kopen. 

onlino

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.