Alles over WhatsApp web

 Alles over WhatsApp web

WhatsApp is natuurlijk handig om te gebruiken om te communiceren via je mobiele telefoon. Je blijft zo in contact met je vrienden, collega’s etc. Maar soms kan je telefoon niet gebruiken en heb je alleen een laptop tot je beschikking. In dit soort situaties kan WhatsApp web een uitkomst bieden. Je kan via je internet browser gebruik maken van Whatsapp en in contact blijven met je vrienden.

Hoe werkt WhatsApp Web?

Uiteraard moet je in het bezit zijn van de Whatsapp app op je telefoon om er gebruik van te maken. Je bezoekt nu de WhatsApp website via je internet browser. Hier krijg je de opdracht om je app te openen. Tik nu op menu of instellingen en kies voor Whatsapp Web. Richt je telefoon op de QR code en je wordt doorgeschakeld naar de webversie van Whatsapp. Via de QR code kan je eigenlijk inloggen op je originele whatsapp. Je hebt dus wel je telefoon nodig om eenmalig WhatsApp Web op te starten. Eventueel kan je daarna aanvinken dat je aangemeld wilt blijven. Als je dan een keer je telefoon vergeten bent kan je inloggen op je laptop. Dit is natuurlijk niet handig op een algemene computer waarbij anderen in je Whatsapp kunnen komen. Kijk dus goed uit waar je dit aan vinkt.

Wat als je geen WhatsApp web optie in je app hebt?

Als je naar Whatsapp gaat is het de bedoeling dat je de functie te zien krijgt. Het kan gebeuren dat je de functie niet te zien krijgt. Het is dan slim om even te kijken of de app geüpdatet is. Als de app niet geüpdatet is dan is het slim dit even te doen. In de nieuwste versie moet je namelijk toegang krijgen tot WhatsApp Web. Als dit ook niet werkt kan je overwegen de app definitief te verwijderen en opnieuw te installeren. Daarna moet de app echt werken met Whatsapp Web.

Wat kan je allemaal met WhatsApp Web?

In principe kan je vrijwel alles wat je ook met de gewone WhatsApp kan. Je kan afbeeldingen, documenten en berichtjes naar je contactpersonen sturen. Het is zelfs mogelijk mits je laptop dit ondersteunt om gesproken berichten te versturen. Het is alleen nog niet mogelijk om te bellen via de webversie. Je hebt hiervoor echt je telefoon nodig. Hou er ook rekening mee dat je op je laptop een tabblad open moet hebben staan waarop Whatsapp staat. Je kan dus niet je internet afsluiten. Als je dit wel doet krijg je geen berichten meer binnen. Uiteraard ontvang je ze nog wel op je telefoon.

Melissa

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.