Facebook storing

 Facebook storing

Een Facebook storing is natuurlijk super vervelend. Helemaal als je niet meer kan inloggen of geen berichten meer kan bekijken. Het kan gebeuren dat Facebook een landelijke of wereldwijde storing heeft. Als dit zo is dan ben je niet de enige die er last van heeft. Op het internet kan je kijken of er meer mensen met een storing zijn. Je vindt hier bijvoorbeeld de meldingen van andere gebruikers. Als er veel meldingen in Nederland zijn dan is de kans groot dat er een landelijke storing is. Maar er kunnen ook problemen zijn met je eigen Facebook. We hebben een paar tips die je hiervoor kan testen.

Test je internetverbinding

Het klinkt stom, maar soms kan gewoon je internet eruit liggen. Het lijkt alsof Facebook niets meer wil laden, maar het probleem ligt bij je internetverbinding. Je kan dit testen door een website te openen. Ga bijvoorbeeld even naar nu.nl. Dit is een grote website die vrijwel altijd online is. Als je nu.nl ook niet kan laden, dan weet je dat het aan je internetverbinding ligt. Dit is geen Facebook storing. Je kan even kijken of je zelf je internet weer aan de gang kan krijgen of je op een ander netwerk wifi kan krijgen.

Herstart je Facebook App

Het kan soms bij een storing helpen om je Facebook even opnieuw op te starten. Hou er rekening mee dat Facebook ook op de achtergrond actief blijft. Je moet hem dus echt volledig afsluiten om hem te herstarten. Open daarna opnieuw de app en kijk of je het probleem blijft behouden. Soms kan het probleem door het herstarten van de app verholpen zijn.

Update de app

Een verouderde app kan op ten duur voor problemen en storingen zorgen. Het is daarom belangrijk om de Facebook app regelmatig te updaten. Check daarom even of er een nieuwe versie actief is en installeer deze eventueel op je telefoon. Een update kan eventuele bugs eruit halen.

Installeer de app opnieuw

Blijf je last hebben van Facebook storingen en is er geen storing bekend? Als je de bovenstaande maatregelen geprobeerd hebt is er helaas nog maar één optie bekend. Namelijk het opnieuw installeren van de app. Je kan de app definitief van je smartphone verwijderen en opnieuw installeren op je telefoon. In de meeste situaties is het probleem nu wel verdwenen.

Neem contact op met Facebook

Blijf je last houden van de Facebook storing en is er geen algemene storing of internet storing bekend? Neem dan na het volgen van de stappen hierboven contact op met Facebook. De Helpdesk kan kijken waar het probleem ligt en een oplossing zoeken.

Melissa

Related post

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.